IBL (HDRI) rendering

Ask a question about usage of application or give us your feedback regarding new features and bug issues.

Moderator: patricks

Post Reply
User avatar
massimo
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 1392
Joined: Wed May 13, 2009 7:24 pm
Location: Italy
Has thanked: 0
Been thanked: 7 times

Hi Matthew, Peter Guthrie's HDRI are really pushed in intensity. Use them by tuning the intensity in Thea's environment panel. Try with something like 0,2 or 0,1 or even lower, depending on the HDRI. You can then increase a bit ISO &/or decrease shutter speed in Thea's darkroom if the image is too dark.
Cattura.JPG
Cattura.JPG (52.74 KiB) Viewed 752 times
Last edited by massimo on Sun Oct 06, 2013 9:11 pm, edited 1 time in total.
User avatar
thirty6
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 47
Joined: Thu Feb 28, 2013 9:25 am
Location: Staffordshire UK
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Thanks Massimo for the information .03 seems to be work.
User avatar
Rombout
Posts: 15255
Joined: Tue May 12, 2009 12:42 am
Location: Curacao, Netherland Antilles
Has thanked: 37 times
Been thanked: 324 times

Whats happening with IBL and using camera mapping? The shadow is acting funky here. I mapped the iBL to a ground plane using a second spherical camera. this is 1.3.07 1130.

ill post it as a bug i think, seems to be something going on with manual sun
Attachments
Schermafbeelding 2014-08-06 om 01.12.57.png
GOL GANDOM
Posts: 1
Joined: Wed Aug 06, 2014 7:34 pm
Has thanked: 0
Been thanked: 0

massimo wrote:Hi Matthew, Peter Guthrie's HDRI are really pushed in intensity. Use them by tuning the intensity in Thea's environment panel. Try with something like 0,2 or 0,1 or even lower, depending on the HDRI. You can then increase a bit ISO &/or decrease shutter speed in Thea's darkroom if the image is too dark.
Cattura.JPG
:clap:
User avatar
squidden
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 32
Joined: Thu Mar 25, 2010 11:00 pm
Location: Denmark
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Hi There!
A little of topic, but I'm puzzled. I can't find the IBL and medium tab.
I reinstalled without success. Anyone??

Thx in advance
Michael
Attachments
Skærmbillede 2016-12-18 kl. 22.58.48.png
User avatar
Anthony
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 2138
Joined: Wed Jan 08, 2014 9:33 am
Has thanked: 5 times
Been thanked: 23 times

Are you using a translation file?
“ No man ever made a great discovery without the exercise of the imagination. ”
— George Henry Lewes
User avatar
Rombout
Posts: 15255
Joined: Tue May 12, 2009 12:42 am
Location: Curacao, Netherland Antilles
Has thanked: 37 times
Been thanked: 324 times

otherwise check customise>layouts>default layout
Attachments
Screen Shot 2016-12-19 at 3.24.09 AM.png
Screen Shot 2016-12-19 at 3.24.09 AM.png (693.23 KiB) Viewed 531 times
User avatar
squidden
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 32
Joined: Thu Mar 25, 2010 11:00 pm
Location: Denmark
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Hi thanks for the answers.
Unfortunately nothing seems to work. I have no options other than default, but that does not change anything. I also use thea for sketchup. Inside sketchup I do have the option to use IBL. I tried to totally remove and reinstall Thearender - without success. So I'm a little puzzled...

Michael
Attachments
Skærmbillede 2016-12-19 kl. 10.20.13.png
User avatar
nigec
Thea Beta Tester
Thea Beta Tester
Posts: 10525
Joined: Wed Jul 01, 2009 9:47 pm
Location: UK
Has thanked: 60 times
Been thanked: 52 times

01 default should bring it back
"Life is what happens to you while you're busy making other plans."
My Gallery
User avatar
squidden
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 32
Joined: Thu Mar 25, 2010 11:00 pm
Location: Denmark
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

01, Default - does not change anything :(
but thx
Michael
Post Reply

Return to “Support & Feedback (Studio)”