Altair Inspire Render beta 2 opened to the public

Everything related to Altair Inspire Render beta

Moderator: claudio

User avatar
nigec
Thea Beta Tester
Thea Beta Tester
Posts: 9733
Joined: Wed Jul 01, 2009 9:47 pm
Location: UK
Has thanked: 30 times
Been thanked: 26 times
Contact:

Wed Jun 26, 2019 6:05 pm

I'm trying to find out if the pipeline is still available to continue with Blender.. all the cr*p I did used that idea ;)
"Life is what happens to you while you're busy making other plans."
Most Recent Batch Creator
claudio
Thea Developer
Thea Developer
Posts: 128
Joined: Fri Jun 28, 2013 9:18 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 50 times

Wed Jun 26, 2019 6:47 pm

Rombout wrote:
Wed Jun 26, 2019 5:03 pm
PS is that new beta out today?
Preparing the announce right now!
User avatar
Rombout
Thea Beta Tester
Thea Beta Tester
Posts: 15241
Joined: Tue May 12, 2009 12:42 am
Location: Curacao, Netherland Antilles
Has thanked: 31 times
Been thanked: 271 times

Wed Jun 26, 2019 6:51 pm

nigec wrote:
Wed Jun 26, 2019 6:05 pm
I'm trying to find out if the pipeline is still available to continue with Blender.. all the cr*p I did used that idea ;)
What you mean you were working on something for Thea and BLender? Not sure if i get that line correct.
claudio
Thea Developer
Thea Developer
Posts: 128
Joined: Fri Jun 28, 2013 9:18 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 50 times

Wed Jun 26, 2019 7:34 pm

User avatar
JQL
Thea Beta Tester
Thea Beta Tester
Posts: 5008
Joined: Sun Jun 23, 2013 6:34 pm
Location: Lisboa
Has thanked: 14 times
Been thanked: 83 times
Contact:

Wed Jun 26, 2019 10:54 pm

SandroS wrote:
Wed Jun 26, 2019 5:42 pm
workflow, performance and efficiency are my only priorities - the rest is nice to have (if done well of course) but not needed if it means the important things get less development time.
That's what UI means for me and I also feel GUI is secondary. There are functional aspects of the UI principles that I am not fond of.

However the thing is that in Altair's framework any workflow will be possible and IMHO they would benefit a lot by talking with you, but that would require you actually testing it.

It has no real issue apart from missing functionality.

Since the beginning of beta, even if Altair was pretty clear about it, a lot of us confused inspire render with inspire studio.

The base of the software is studio, not render. studio is a modelling software, not a rendering software. That's why it took so long to develop at start. However the rendering part of the software is almost independent block within the same framework.

Inspire render is that isolated block only, and it works, or actually it will work.

The only issue here is that as the core software is studio, all tutorials and videos are based in studio and that confused users like rombout, who are opinion makers here.

You are an opinion makers too, and you should give inspire render a chance and help us test it.
These users thanked the author JQL for the post:
panagiotis (Thu Jun 27, 2019 7:18 am)
Rating: 4%
www.casca.pt
Visit us on facebook!

Win 10 64bit
Sketchup 2017 64bit
Intel i7 5820K 3.3Ghz 32Gb Ram
Nvidia Titan X 12Gb
User avatar
gelbuilding
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 1371
Joined: Wed Apr 27, 2011 3:00 am
Location: Sydney, Australia
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Contact:

Thu Jun 27, 2019 4:32 am

Setting up lights is virtually impossible.
We use to be able to insert one downlight with an emitter then copy as many needed in the ceiling. where is the copy an paste? :crazy:
Did anyone try? I spent half a day and can not achieve the desired results
Regards
George Hadjistavrou
Thea Ready Material available http://www.gelmaterialhub.com
User avatar
nigec
Thea Beta Tester
Thea Beta Tester
Posts: 9733
Joined: Wed Jul 01, 2009 9:47 pm
Location: UK
Has thanked: 30 times
Been thanked: 26 times
Contact:

Thu Jun 27, 2019 6:27 am

Ctrl C to copy and Ctrl V to paste
"Life is what happens to you while you're busy making other plans."
Most Recent Batch Creator
claudio
Thea Developer
Thea Developer
Posts: 128
Joined: Fri Jun 28, 2013 9:18 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 50 times

Thu Jun 27, 2019 7:57 am

gelbuilding wrote:
Thu Jun 27, 2019 4:32 am
Setting up lights is virtually impossible.
We use to be able to insert one downlight with an emitter then copy as many needed in the ceiling. where is the copy an paste? :crazy:
Did anyone try? I spent half a day and can not achieve the desired results
As nigec already replied, Ctrl+C, Ctrl+V

We have replication tools.... in Inspire Studio.

-Claudio
User avatar
gelbuilding
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 1371
Joined: Wed Apr 27, 2011 3:00 am
Location: Sydney, Australia
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Contact:

Thu Jun 27, 2019 8:04 am

Thanks Nige
I find it impossible to line up the lights
Can we add the emitter in the light fixture?
Any chance of a sample?
Regards
George Hadjistavrou
Thea Ready Material available http://www.gelmaterialhub.com
User avatar
gelbuilding
Licensed User v1.5
Licensed User v1.5
Posts: 1371
Joined: Wed Apr 27, 2011 3:00 am
Location: Sydney, Australia
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Contact:

Thu Jun 27, 2019 9:59 am

LOL, what copy and paste?

This scene was originally in 1.5, I change the emitter to the one in version 2 and presto all lights on.
Rendered in presto AO set to 0

Image
Regards
George Hadjistavrou
Thea Ready Material available http://www.gelmaterialhub.com
Post Reply